mattiosaisa Vain aikani kuluksi

Keukenhof, monenlaista iloa ja ihmeteltävää

 • Tämä oli mielestäni ihastuttavin kohde puistossa, vanha asuntovaunu kukkien keskellä. Aivan karu miehinen luontoni herkistyi tunnelma oli runollinen. Mielikuvitus sai siipiä, romantiikkaa ja ties mitä mielikuvia sai aikaan.
  Tämä oli mielestäni ihastuttavin kohde puistossa, vanha asuntovaunu kukkien keskellä. Aivan karu miehinen luontoni herkistyi tunnelma oli runollinen. Mielikuvitus sai siipiä, romantiikkaa ja ties mitä mielikuvia sai aikaan.
 • Oli laitettu kukkasista mekkoja mallinukeille. Ei ne pidettäväksi olleet vaan iloksi silmille. Tuossa toisessa yläosa rakennettu
kananmunan kuorista. Ei ole ollut rajoja vaatesuunnittelijan toimessa.
  Oli laitettu kukkasista mekkoja mallinukeille. Ei ne pidettäväksi olleet vaan iloksi silmille. Tuossa toisessa yläosa rakennettu kananmunan kuorista. Ei ole ollut rajoja vaatesuunnittelijan toimessa.
 • Kukkien lisäksi oli ihasteltavaksi laitettu taidetta. Mielenkiintoinen oli tämäkin veistos, pallo, linnut ja käärmes. Pitkään sitä katselin, eri puolilta tuijotin mutta ei auennut minulle. Jollakin tavalla se oli kiehtovakin, lopupäätelmäni oli että kadehdinvähän heitä jotka ymmärtävät.
  Kukkien lisäksi oli ihasteltavaksi laitettu taidetta. Mielenkiintoinen oli tämäkin veistos, pallo, linnut ja käärmes. Pitkään sitä katselin, eri puolilta tuijotin mutta ei auennut minulle. Jollakin tavalla se oli kiehtovakin, lopupäätelmäni oli että kadehdinvähän heitä jotka ymmärtävät.
 • No tämä oli helpompi. Ruosteinen pinta ja varjot vaikka päivä pilvinen olikin elähdyttivät. Hienosti on peltiin leikattu tämä figuuri iloksi silmälle.
  No tämä oli helpompi. Ruosteinen pinta ja varjot vaikka päivä pilvinen olikin elähdyttivät. Hienosti on peltiin leikattu tämä figuuri iloksi silmälle.
 • Aivan ensimmäiseksi mietin että mitä mahtaa tämä neito silmänsä ummessa ajatella tai pikemminkin haaveilla. Olisiko taiteilijan mielessä ollut kuvata koti-ikävää? Kaunis oli - oma itsensä.
  Aivan ensimmäiseksi mietin että mitä mahtaa tämä neito silmänsä ummessa ajatella tai pikemminkin haaveilla. Olisiko taiteilijan mielessä ollut kuvata koti-ikävää? Kaunis oli - oma itsensä.
 • Perinneasuun pukeutunut viehko hollannitar otti tulijoita vastaan kauniisti hymyillen. Ystävällisyyttä ja palvelushalua uhkuen vastaili mieluusti vieraiden kysmyksiin lämmin pilke silmissään.
  Perinneasuun pukeutunut viehko hollannitar otti tulijoita vastaan kauniisti hymyillen. Ystävällisyyttä ja palvelushalua uhkuen vastaili mieluusti vieraiden kysmyksiin lämmin pilke silmissään.
 • No pitää yksi kuva myös tulppaaneistakin laittaa. Niitä ja muitakin kukkia oli puistokäytävien varsilla aivan loputtomasti. Myös puiston ulkopuoliset laajat pellot yhtä kukkaloistoa, kaikenvärisiä ja mallisia tulppaaneja. Kesän kynnyksellä niittävät sitten
kylmästi maahan, raakaa meininkiä sanoisin. No sipulit kaivetaan maasta ja myydään ihmisille maailman ääriin, Suomeenkein.
  No pitää yksi kuva myös tulppaaneistakin laittaa. Niitä ja muitakin kukkia oli puistokäytävien varsilla aivan loputtomasti. Myös puiston ulkopuoliset laajat pellot yhtä kukkaloistoa, kaikenvärisiä ja mallisia tulppaaneja. Kesän kynnyksellä niittävät sitten kylmästi maahan, raakaa meininkiä sanoisin. No sipulit kaivetaan maasta ja myydään ihmisille maailman ääriin, Suomeenkein.
 • Muheva maaperä oli sopiva myös puiden kasvaa. Osa-aika metsurina arvioin näitä pitkään, ei riittäisi sahan terälaippani,
no leikki leikkinä, eihän tällaisia polttopuiksi.
  Muheva maaperä oli sopiva myös puiden kasvaa. Osa-aika metsurina arvioin näitä pitkään, ei riittäisi sahan terälaippani, no leikki leikkinä, eihän tällaisia polttopuiksi.
 • No tämä se vasta asetti mielikuvituksen koetteelle. Jono ihmisen alaosia reippaassa marsissa ja kamalan suuria muurahaisia
pitkin kinttuja kapuamassa. Mistä tässä on kysymys? Liikehän tässä selvästi on tärkeä mutta minne matka ja mikä on alaraajojen 
ja ahterien keskinäinen suhde ja kinetiikka? Sanoppa se, no ainakin epäilen kuvanveistäjässä olevan sisässän jonkunsortin ulspeili.
  No tämä se vasta asetti mielikuvituksen koetteelle. Jono ihmisen alaosia reippaassa marsissa ja kamalan suuria muurahaisia pitkin kinttuja kapuamassa. Mistä tässä on kysymys? Liikehän tässä selvästi on tärkeä mutta minne matka ja mikä on alaraajojen ja ahterien keskinäinen suhde ja kinetiikka? Sanoppa se, no ainakin epäilen kuvanveistäjässä olevan sisässän jonkunsortin ulspeili.
 • No pitihän siihen ängetä kuvaan itsekin. Huomio kannattaa kuitenkin kiinnittää veistokseen, sen suureen symboliikkaan ja rajoja murtavaan symboliikkaan.
  No pitihän siihen ängetä kuvaan itsekin. Huomio kannattaa kuitenkin kiinnittää veistokseen, sen suureen symboliikkaan ja rajoja murtavaan symboliikkaan.

Jokunen vuosi sitten minulla oli tilaisuus tutustua Keukenhofin kukkaispuistoon Hollannissa. Tai paremmin se meni niin että ajelimme Europpaa ristiin rastiin autolla muina miehinä ilman takempaa suunnitelmaa. Sattumoisin tien varressa seisoi viitta missä luki suurin kirjaimin Keukenhof, oitis sen nähdessään kumppanini sai ikäänkuin sähköiskun, komentonsa oli tiukka "TUONNE". 

Koska minulle sittemmin on selvinnyt että paikka on kovin tunnettu kukkia harrastavien laajassa kaunosieluisessa joukossa arvelin laittaa jonkun kuvan tänne, tiedä vaikka jonkun usko vahvistuisi käydä omin silmin katsomassa. Sinne kuuleman mukaan järjestetään aivan ryhmämatkoja bussilla.

Wikipedia sanoo Keukenhofista näin: 

Keukenhof on puisto Lissen kylässä Alankomaissa. Puisto on perustettu vuonna 1949. Se on 32 hehtaarin suuruinen, 
ja siellä on 15 kilometriä polkuja. Puisto on erikoistunut tulppaaneihin ja muihin sipulikukkiin, joita siellä onkin seitsemän miljoonaa yli 1600 lajikkeesta. Puisto on avoinna kahden kuukauden ajan maaliskuulta toukokuuhun

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Anoppini oli haltioissaan, kun kyläillessään meillä Hollannissa asuessamme veimme hänet vuonna 1990 huhtikuussa Keukenhofiin eräänä päivänä.

Kaunosieluisena ihmisenä luonnehti tuntojaan vielä illalla: "Tämä on ollut kaunein päivä elämässäni."

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kaunis teko, viedä anoppi kukkaispuistoon. Uskoisin että Suomessa olisi suuri määrä anoppeja jotka voisi tehdä onnellisiksi ja suopeiksi jatkoa ajatellen viemällä heidät keväiseen Keukenhofiin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

On hieno ja valtavan hyvin ylläpidetty. Siitä on useita vuosia, kun vierailin siellä. Unohtumaton käynti, joka saattaa toistua tänä vuonna. Olemme ystävieni kanssa käyntiä hiukan suunnitelleet, mutta varma matka ei vielä ole.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kaunis on paikka. Mieleen on jäänyt isoegoinen sorsa, jonka mielestä minä olin polulla väistämisvelvollinen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minun viimeisestä käynnistäni on jo kai viitisen vuotta, mutta muistan vieläkin kaiholla noita upeita kukkarivejä ja asetelmia, joita haluaisin kyllä vielä joskus nähdä uudemmankin kerran.

Jäi kuitenkin mieleeni ehkä kaikkein eniten nuo valtavat tulppaanipellot, joita riitti maanteiden varsilla kilometrikaupalla.
Samoin Amsterdamin kukkatorit, joissa tulppaneja myytiin mielikuvituksellisen hienoissa väreissä. Väreissä, joita ennen ole edes nähnyt. Suosittelen....