mattiosaisa Vain aikani kuluksi

Kuvia rappiosta

  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta
  • Kuvia rappiosta

Hassisen kone lauloi rappiosta muunmuassa näin:

On mukavaa olla rappiolla
Olla vaan, täysi nolla
Rappiolla on hyvä olla
Ei huolet paina, ei rasitu polla
Antaudu sinäkin suosiolla taikka
Anna meidän olla

Taidan olla tosikko, kuvittelen että olisi asioita joilla ei voi leikitellä, ovat vakavia.
En ymmärrä millainen on ihmispolon tausta, eletty elämä kun tällaiseen tilanteeseen on ajautunut että on mukava olla rappiolla. Tavallaanhan on tekstissä totuuksia ja inhimillistä menoa, jos siis on luovuttanut, on aidosti rappiolle niin ei todella huolet paina.  Tai ehkä sitten jos rappiolla olija on alkoholin pauloissa silloin kai painaa mieltä että mistä saada huomisen kaljat. 

Tuota kehoitusta että antaudu sinäkin en voi sitten ollenkan hyväksyä. Miksi rappiolla oleva sellaista lähimmäiselleen toivoo, kateuttaan kenties. "Anna meidän olla" kuulostaa ymmärrettävältä, ei kaipaa aidosti rappiolle oleva moraalisaarnoja ja kehoituksia parannuksen tekoon ainakin niin kauan kun rappioon ei liity konkreettista ulkopuolisen avun tarvetta.

No mikä minä tosikkomaisuuteen ja yksioikoisuuteen taipuvainen Hassisen lyriikkaa olen tulkitsemaan saati moitiskelemaan.  Tai sitten on vain niin että voisin yksikantaan ilman selittelyitä todeta että en pidä tästä sanoituksesta. Tai tarkemmin ajatellen miksi sanoa yhtään mitään. No tunnustan että kyseessä on aasinsilta, kuva-albumistani näet löysin joitakin kuvia joissa rappio kauniisti ja koristeellisesti tulee esiin, niitä tähän halusin esiin.

Rappiota on montaa lajia. Niinkuin nyt tapojen ja moraalin turmellus. Mielestäni ajallemme tyypillinen
itsekkyys, materian, kevyen viihteen, populismin, muodin ja överiksi menneiden harrastusten arvostus henkisyyden kustannuksella on myös omanlaistaan rappiota.

Enemmän pitäisi ihmisen lukea hyvää kirjallisuutta, kuunnella musiikkia jossa suuri volyymi ei ole keskiössä, kirjoittaa päiväkirjaa, lukea runoja, filosofoida yksin ja joukossa sekä mietiskellä tykönään myös henkisiä asioita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rappio on kaunista? Sen pitää olla, koska sitä kuvataan niin paljon.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mulle rappio tarkottaa sitäki, että teen toisinko ennen, se tuttu ja turvallinen on se ei-rappio.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rappio on myös valintakysymys, on tehty jotain muuta ja joku on silloin jäänyt rappiolle. On valittava mitä tehdään nyt ja mitä sitten myöhemmin. Kaikkea kun ei voi saada. Rappio todistaa että on ollut joku toinen rakkaampi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

"Jos rappio on sitä että rakastaa
Ottaa hetkistä kii
eikä tahdo tappaa,
on mukavaa olla rappiolla,
olla vaan..."

Tuon voi ymmärtää myös siten, että kyse ei ole todellisesta rappiosta. Vanhemmilla ihmisillä on usein paha tapa paheksua uusia asioita ja ilmiöitä. Rappioksi tulkitaan se, että nuoret eivät suostu tekemään asioita siten kuin aiemmat polvet. Ihmiskunnan kehitys olisi hyytynyt jo aikapäiviä sitten elleivät nuoret onneksi olisi kapinallisia.

Niin se maailma muuttuu, Eskoseni.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Näinkin varmaan kautta aikojen, ennen ja nyt on vanhempi väki tulkinnut rappioksi ja tapojen turmeltumiseksi nuorison taipumusta toimia ja ajatella erilailla kun eilen ja toissapäivänä.
Mutta että rappiolla oloa jonkun mielestä olisi jos rakastaa, terttuu hetkeen eikä tahdo tappaa, niin toivon ja uskon että ovat he pieni vähemmistö ihan kaikissa ikäryhmissä.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tuohan on vain "konformisminvastainen" laulu.