mattiosaisa Vain aikani kuluksi

Pään piiloon panijat

  • Mutta mistä on kysymys kuvassa, henkilö joka on peittänyt päänsä ja paljastanut jalkansa? Miksi näin?
    Mutta mistä on kysymys kuvassa, henkilö joka on peittänyt päänsä ja paljastanut jalkansa? Miksi näin?

Jänis pistää hädän hetkellä päänsä pensaaseen. Kuvittelee yksinkertaisuudessaan että näin on vainolaiselta piilossa. Jäniksen tavoin menettelee myös moni ihminen. Pää saatetaan ihmisten maailmassa peittää lakilla tai pipolla myös lämpimissä sisätiloissa jopa TV studion lämmössä. Silloin ei ole kysymys piilottelusta vaan oikeastaan päinvastaisesta ilmiöstä. Ihminen haluaa korostaa omaa ainutlaatuista persoonallisuuttaan ja yksilöllisyyttään pitämällä päähinettä vaikka sitä ei lämmön lähteenä tarvita vaan tilanne on lämpötalousmielessä päinvastainen, saattaa studiolamppujen lämmössä pää hiota, vaarana jopa että aivot pehmenevät.


Tavaksi on tullut että oikeussalissa ilmeinen rosmo peittää päänsä kameroiden edessä. Miksi peittää? Häpeääkö ja katuu näin tekojaan. Vai pelkääkö jotain, haluaa pysyä tuntemattomana. Niin tai näin aikamme valistunut oikeuslaitos kunnioittaa rosmon intimiteettisuojaa. Uskoisin että suuri yleisö ei hyväksy piilottelua, veikkaan että jos asiasta suoritettaisiin kansanäänestys niin selkeä enemmistö haluaisi nähdä rosvon tai rosvoksi epäillyn rikollisen naaman.

Paljon on myös meitä jotka emme laita päätämme piiloon, tyydymme silmälappuihin jotka mahdollistavat näkemisen vain yhteen suuntaan. Tyyppiesimerkki tällaisesta on puoluekuria tiukasti noudattava poliitikko tai bloggaaja joka on suggeroinut itsensä yhden asian ylivertaisuuden julistamiseen, mustavalkoisesti kaiken omasta viisaudestaan poikkeavan voimakkain sanoin tuomitsevan tai ainakin paheksuvan. Puhdasverinen kommunisti ja patavanhoillinen porvari ovat hyviä ääriesimerkkejä tällaisista laput silmillä matkaa tekevistä.

Mutta mistä on kysymys kuvassa, henkilö joka on peittänyt päänsä ja paljastanut jalkansa? Miksi näin?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Jos hänellä on paatunein sielu ja täytyy saada kuritusta käntäpään kautta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

En osaa vastata kysymykseesi, mutta ihmettelin kovasti eilen TV-uutisissa esiintynyttä Torniaista. Oli pää paljaana ja ylpeän näköisenä. Hän ei katuvalle näyttänyt, eivätkä puolustajan keksimät puolustuksen hyvälle tuntuneet. Torniainen taisi olla niihin kuitenkin tyytyväinen ja pelkäänpä monen tytön vielä ihastuvan tuollaiseen nuoreen mieheen. Ei ihan hyvä sellainenkaan esiintyjä.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tämä Torniainen tosiaan ihmetytti niin olemme tottuneet siihen että väkivallasta syytetyt peittävät kasvonsa. Omassa idealismissaan lie niin vakuuttunut ja vahva että piilottelu ei kuvaan sovi.
Asiassahan on kaksi näkökulmaa, syytetyn ja suuren yleisön. Jos kuvitellaan että jokamies haluaisi nähdä syytetyn kasvot niin mikä on motiivinsa?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Päähineen käyttö on muuttunut kummalliseksi. Sisällä pidetään, jopa ruokailtaessa, lippalätsää päässä, mutta talvipakkasessa ulkona kuljetaan paljain päin!?
Kun TV:ssa haastatellaan ulkona henkilöä on tämä paksu kaulaliina korviin asti kieputettuna mutta kalju tai kutrit paljaana. Miksi?

Oikeudessa pään peittelyn salliminen on käsittämätöntä. Jonkinlaista oikeuden arvovallan murentamista. Poikkeuksettahan syytetyt ovat syyllisiä, joten jos on pystynyt rikoksen tekemään, niin kehdatkoon myös naamallaan siitä vastata.

Saako oikeudessa lehdistön poistuttua pitää edelleen kasvot peitettynä?