mattiosaisa Vain aikani kuluksi

Isojen palkkojen ihmeellinen maailma

  • Kuva ei mitenkään liity tekstiin puhumattakaan miljoonapalkoista. Onpahan vaan ensimmäinen autoni 60-luvulta
    Kuva ei mitenkään liity tekstiin puhumattakaan miljoonapalkoista. Onpahan vaan ensimmäinen autoni 60-luvulta

Iltasanomista netissä juuri luin että Bottaksen Valtteri oli tehnyt Mercedeksen kanssa uuden sopimuksen ensi vuoden töstään. Miljoonista euroistahan näissä on kyse, ei liiku  formula liukkaasti pienillä rahoilla. Automaailman omistajapiirit kyllä ymmärtävät mikä mainosarvo menestyksellä on, hyvää tulosta kannattaa varmistella palkkaamalla alan huippuja auton rattiin tinkimättä liioin korvauksista.

No mitä tässä kummastelen on se että kun Valtteri meni neuvottelemaan sopimuksen ihan itse niin arvellaan lehdessä että saattoi mies menettää useita miljoonia vuositienestistään kun ei antanut ammattilais managerien vedättää palkaa mahdollisimman ylös.

Voisi kuvitella että myös suuren tehtaan johtajalla kuten Valtterilla on suuri merkitys kilpailussa onnistumisen suhteen. Mutta tätä logiikkaa ihmettelen suhtautumisessa palkkioihin että kun kilpa-ajaja onnistuu saamaan mahdollisimman monia miljoonia tuottavan sopimuksen niin se on hieno juttu, ajajan aro ja kunnioitus nousee ihmisten silmissä. Jos taas vaikka maailman paras somalainen jotaja onnistuu saamaan joitakin tuhansia lisää liksaansa niin sitä suuresti syvällä rintaäänellä paheksutaan.

Mikähän mättää ymmärryksessäni kun en nyt oikein tiedä pitäisikö minun sääliä Valtteria tai jotakin liian pientä palkkaa nauttivaa johtajaa, vai molempia tai ei kumpaakaan. Myös median suhteellisuuden taju tällaisista otsikkoja revitellessään on mielestäni hukassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

No, jopas nyt jotakin. Minunkin ensimmäinen autoni oli Mini, oikein everlast, piti aina Sisulla silloin tällöin käydä Konalassa pumppauttamassa lisää joustoa ilmapusseihin.
Noista F-1 kuskien palkoista en koskaan "suolisolmuja" ole saanut. Maksajan ja saajan välinen asia.
Vaikka kuinka kateellinen olisin, se ei tulotasoani yhtään korota.
Ylipäätäänkään "palkkaurheilijoiden" palkat ivät minua hetkauta, elleivät ne mene verovaroista, kuten kotimaassa, silloin hetkauttaa.